Verkocht : Tannhäuserstraat 18 A, 2555JP, Den Haag

Verkocht : Tannhäuserstraat 18 A, 2555JP, Den Haag

Het was weer een hele ervaring om dit appartement te verkopen. Heeft het lang geduurd om een koper te vinden ? Nee in deze gekke tijden met een veel te krappe woningmarkt was het geen sinecure  om kopers te vinden. Het betrof hier de woning van mijn moeder. Zij overleed in maart 2021 en het heeft nog even geduurd voor wij, mijn zus en ik, er afstand van konden doen. Mijn moeder had een gehele eigen stijl van wat zij mooi vond en haar huis stond dan ook helemaal vol met persoonlijke spullen. 

Het eerste wat mijn zus en ik tegen elkaar zeiden was dat we vooral niet teveel mee zouden nemen. Van mijn kant uit was de smaak van mijn moeder niet die van mij. Althans dat dacht ik… 
Vanaf het overlijden van mijn moeder gingen we ongeveer één keer per week naar de woning om spullen uit te zoeken en al gauw namen we al meer mee dan we van te voren bedacht hadden. Het was een heel emotionele trip maar uiteindelijk leek de smaak van onze moeder niet zo gek ver te liggen als die van ons. 

In augustus besloten we dat we nu toch echt een einde moesten maken aan deze emotionele trip die we iedere keer maakten. Dus we zette het huis te koop en direct kwamen de eerste biedingen. 
Mijn moeder had van te voren gezegd dat ze liever niet had dat we het aan een huisjesmelker verkochten of andere vastgoed ondernemers die zich daar niet onder scharen. Ik had niet verwacht dat van deze bedrijven in deze dure huizentijd nog een bod zou komen. Maar zo zie je maar weer, ook deze bedrijven tasten in hun buidel om nog een paar panden op de kop te tikken.  Toch hielden we voet bij stuk en was het voor ons belangrijker dat er leuke mensen kwamen te wonen die het huis net zoals wij koesteren. Na veel overleg hebben we dan ook besloten om het huis niet te verkopen voor de hoofdprijs die we konden krijgen. De gunfactor gaf bij onze beslissing toch de doorslag en we verkopen het aan een leuk stel waar wij een goed gevoel bij hebben. Ik denk dat onze moeder trots op ons neer kijkt dat we samen deze mooie beslissing hebben genomen. 

Wij wensen de nieuwe kopers dan ook heel veel geluk en plezier in hun nieuwe woning.  

Benedenwoning gelegen in de Componistenbuurt

Dit bijzondere parterrewoning kom je binnen via een afgesloten portiek en heeft een gezellige, zeer zonnige achtertuin (Z.O.) met schuur,  waarop je uitkijkt vanuit de woonkamer. Het appartement bevind zich op loopafstand van winkels, zee en strand. Ook is er openbaar vervoer op korte afstand. Het appartement heeft een woonoppervlakte van circa 80m2 en is gebouwd in 1951..

Vraagprijs € 285.000

Indeling

 • Gesloten entree met brievenbussen en trap naar de bovenste 2 appartementen
 • Entree appartement, ruime hal  (ca. 2.85m x 5.30m ) met over de gehele lengte een fraaie vaste kastenwand (ca. 4,15m x 0,85m ) waar ook de meterkast is geplaatst.
 • Vanuit de hal toegang tot de ruime slaapkamer (ca. 4,20m x 3,45m) aan de voorkant van de woning
 • Badkamer (ca. 2,35m x 1,70m ) te bereiken via de slaapkamer en is voorzien van een douchcabine met met thermostaatkraan, vaste wastafelmeubel, designersradiator en aansluiting voor wasmachine en droger. .
 • Apart ruim toilet met zwevend toilet en fontein.
 • Diepe voorraadkast in L-vorm (ca. 2.80m x 1.20m ) 
 • Woonkamer met keuken (ca. 7.50m x 5.50m !!!) en grote schuifpui naar de gezellige en zonnige tuin (Z.O.) 
 • Open keuken in de woonkamer met oven, magnetron, 4-pits gaskomfoor, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en vriezer.
 • Zonnige tuin (Z.O.) (ca. 7m x 5,5m ) met stenen schuurtje

Het appartement ligt op erfpachtgrond. 

De Tannhäuserstraat is makkelijk te bereiken via de Laan van Meerdervoort en ligt in een rustige buurt aan een rustige vrij smalle straat. 

Er zijn twee winkelcentra in de buurt. 

 • Alphons Diepenbrockhof : een gezellig winkelcentrum met o.a. de Jumbo, Lidl, Action, Bruna en vele gezellige winkeltjes zoals een kapper, kledingzaken en stomerij. Afstand : 800 meter
 • Savornin Lohmanplein : een overdekt winkelcentrum met een Albert Heijn, Aldi, Hema en andere gezellige winkels zoals een boekenwinkel, kaasboer en kledingzaak

Het centrum van Den Haag ligt op fietsafstand van de woning en ook Kijkduin is aan te fietsen en zelfs te lopen (1,7km).

Om de hoek aan de overkant van de Laan van Meerdervoort ligt het park Meer en Bos.

Wil je meer weten of het appartement bezichten ?

Of mail en bel ons :

Sylvia Torn

Mobiel : +31638004795

Email: sylvia.torn@bisnis.nu

Geef een reactie